Excursie Binnenhof 2018

“Statige” excursie met een informele afsluiting

Onlangs organiseerde Vereniging Maaslandse Ondernemers de jaarlijkse excursie. Dit jaar brachten zij een bezoek aan het Binnenhof in Den Haag.

De leden en hun partners bezochten tijdens de Staten-Generaaltour de Eerste Kamer- en Tweede Kamer der Staten-Generaal en de Ridderzaal. De gids van ProDemos vertelde de leden meer over de historie van de Ridderzaal, die bij de meesten bekend is van Prinsjesdag. Onder Graaf Willem II werd in de dertiende eeuw een begin gemaakt aan de bouw van de Ridderzaal. Door de eeuwen heen werd de zaal onder andere gebruikt door loterijen, boekhandelaren en marktkramers. Sinds het begin van de twintigste eeuw werd de Ridderzaal opnieuw een koninklijke zaal waar alleen Koninklijke- en politieke bijeenkomsten georganiseerd worden. De leden waren nu in de gelegenheid om de Ridderzaal van dichtbij te aanschouwen.

Na de rondleiding waren de leden welkom in de fractiekamer van de VVD. Tweede Kamerlid Arne Weverling, afkomstig uit Westland, vertelde meer over zijn achtergrond en zijn ervaring als Tweede Kamerlid. Arne is sinds 23 maart 2017 namens de VVD woordvoerder voor de portefeuilles: Topsectoren & Industrie, Technologie & Innovatie, Vestigingsklimaat & Concurrentiepositie, Macro-economie & Regionaal beleid, ICT & Telecom, Post, Biotech en Tuinbouw. Arne heeft jarenlange praktijkervaring als ondernemer én als wethouder van gemeente Westland, met die ervaring weet hij zich in te zetten voor ondernemend Nederland.

Na de “statige” excursie was het tijd voor een ontspannen afsluiting. Leden genoten van een borrel op het zonnige terras en wisselden ideeën en ervaringen uit tijdens het uitgebreide diner bij Mama Kelly in Den Haag.

Foto's: Peter van Mil