Excursie Blankenburgverbinding

Op vrijdag 29 oktober 2021 organiseerde Vereniging Maaslandse Ondernemers een excursie naar de Blankenburgverbinding. De leden werden ontvangen bij het informatiecentrum in Vlaardingen, waarna een presentatie en een bezoek aan het bouwterrein volgden.

De bereikbaarheid van de Rotterdamse regio is van groot economisch belang. Een van de oplossingen voor het verbeteren van de bereikbaarheid is de aanleg van de Blankenburgverbinding. Deze nieuwe weg verbindt de A15 en de A20 ten westen van Rotterdam. Duikers werken in ploegendiensten 24 uur per dag aan het laswerk en het storten van beton onder water. De bodem van de Nieuwe Waterweg ligt op ca. 20 meter diepte en er moet zo'n 10 meter uitgegraven worden om de tunnel te kunnen afzinken. Volgens het oorspronkelijke plan zouden de twee tunneldelen op het werkterrein gebouwd worden. Voor de bouwers is het een meevaller, dat door de coronacrisis op korte afstand een gespecialiseerd dok beschikbaar kwam. Hiermee kunnen de twee geprefabiceerde tunneldelen met minder risico worden afgezonken.

De middag werd afgesloten met een gezellige borrel in ’t Wapen van Maeslant waar nog meer leden en partners aansloten. Het was leuk om onder het genot van een lekker drankje en hapje weer eens bij te praten.
Een speciaal moment van ‘afscheid’ was er voor VMO-leden Ard en Dixi Kleijwegt die binnenkort het café zullen overdragen aan Sjoerd Buquet. Ard en Dixi bedankt voor jullie gastvrijheid en de belangeloze inzet voor diverse goede doelen en activiteiten in Maasland. Het gaat jullie goed! En Sjoerd, heel veel succes met de overname van ’t Wapen. We hopen nog vaak te gast te mogen zijn en verwelkomen je graag bij VMO.