Bedrijvenbezoek 2019 'Op dié fiets'

Op donderdag 16 mei organiseerde VMO het jaarlijkse bedrijfsbezoek. Dit jaar brachten de leden, partners en functionarissen van Gemeente Midden-Delfland op de fiets een bezoek aan maar liefst 6 lidbedrijven van VMO.
De bijeenkomst ‘op dié fiets’ startte met de inloop bij Mosterd. Tijdens het welkomstwoord maakte voorzitter Harry Verboon bekend dat VMO 30 jaar bestaat, dit jubileum wordt in het najaar gevierd waardoor het bedrijfsbezoek eerder in het jaar werd georganiseerd. Het leidde tot mooi weer tijdens de fietstocht.

Mosterd
Mosterd presenteerde zich als eerste bedrijf. Mosterd is een familiebedrijf, opgericht in 1984 door Jan Piet Mosterd. Inmiddels hebben zijn zoons Peter en Mark sinds 2017 het bedrijf overgenomen. Peter en Mark waren al jaren actief betrokken bij het destijds genoemde Mosterd sierhekwerk. Nadat Peter en Mark zijn gaan re-branden is de naam veranderd naar Mosterd. Zij specialiseren zich in maatwerk van poortdeuren waarmee zij zich onderscheiden door de poortdeuren kant-en-klaar aan te leveren bij de klant. De klant ervaart hierdoor maar één dag “herrie” voor het monteren.

Na de presentatie vertrokken de aanwezigen in drie groepen op dié fiets naar de andere lidbedrijven: Rewi Promotions, Bouwbedrijf Greep, Jéh Jewels en Beschikbaar Reclame en Sonnetje Pannenkoek & Zo.

Rewi Promotions
Rewi Promotions begon 20 jaar geleden met het aanbieden van kerstpakketten doordat de vraag van klanten uit hun toenmalige slijterij vroegen om het toevoegen van promotionele artikelen. Door deze service aan te bieden belandde Rewi Promotions uiteindelijk in dit vak. Zij zijn gespecialiseerd in werkkleding, eindejaarsgeschenken, giveaways en relatiegeschenken. Doordat zijzelf logo’s/teksten bedrukken en borduren kunnen zij de klanten snel beleveren. Van middenstander tot multinational, zij weten Rewi Promotions te vinden. De leden bezochten de vernieuwde winkel en werkplaats waar het proces van de borduringen en bedrukkingen van bedrijfskleding zichtbaar was.

Bouw & Onderhoudsbedrijf Greep
Via de achteruitgang van Rewi Promotions kwamen de leden terecht bij Bouw & Onderhoudsbedrijf Greep. Een jaar geleden is Ronald Greep met zijn bedrijf begonnen, inmiddels is hij dagelijks met vier werknemers aan het werk in verbouwingen, onderhoud, kozijnreparaties etc. Zij focussen zich met name op hun eigen regio en regio Rotterdam.

Jéh Jewels
Via de voorkant van Bouw & Onderhoudsbedrijf Greep liepen de leden door naar zijn buurvrouw Jéh Jewels. Jéh is de afkorting van Jacoba Elisabeth Heemsbergen, de initialen van Coby van Buuren die Jéh Jewels 28 jaar geleden heeft opgericht. Coby begon met de verkoop van sieraden welke werden ingekocht bij andere ateliers. Met de komst van Elselien kwam hier verandering in, samen met een vriendin die goudsmid is, zijn zij eigen sieraden gaan ontwerpen. Inmiddels zijn zij succesvol uitgegroeid en wordt de collectie naast de verkooppunten in Nederland onder andere in Duitsland, Frankrijk en België verkocht. Twee keer per jaar presenteert Jéh Jewels een nieuwe collectie. De sieraden kenmerken zich door hun authenticiteit, stijlvolle en tijdloze karakter. En - heel belangrijk - met een groot draagcomfort.

Naast Jéh Jewels bevindt sinds drie jaar Liene & Co, een conceptstore met bijzondere en authentieke producten. De authenticiteit in de producten komt overeen met Jéh Jewels, Elselien geeft wel aan dat het verder echt een ander vak is: ‘klanten moeten naar de winkel gehaald worden in plaats van dat ikzelf de klanten bezoek. Dit is een leuke nieuwe uitdaging’. Bij Liene & Co kan je terecht voor de meest uiteenlopende producten. Denk hierbij aan kleding, woonaccessoires, speelgoed, kunst, sieraden, cadeautjes, kaartjes, boeken en ook meubels.

Beschikbaar Reclame
René van der Linden begon in 2005 als freelancer met Beschikbaar Reclame. Al snel groeide het uit tot een fullservicebureau voor internet en grafisch ontwerp. Voor veel Westlandse en Maaslandse bedrijven heeft hij daarin iets kunnen betekenen. Daarnaast ook voor bekende nationale organisaties. In 2016 is René partner geworden bij PID, Partners in design, door de samenwerking met zijn partners met verschillende talenten kunnen zij hun klanten alles aanbieden. René presenteerde zichzelf en zijn bedrijf aan de hand van een creatieve presentatie.

Sonnetje Pannenkoek & Zo
Aan het einde van de middag fietsten de leden en functionarissen van Gemeente Midden-Delfland naar Sonnetje Pannenkoek & Zo waar zij genoten van een borrel. Na de informele borrel, namen zij plaats in het verbouwde Sonnetje Pannenkoek & Zo. Naast heerlijke pannenkoeken kunnen gasten ook terecht voor een heerlijk ontbijt, lunch, vis- en vleesgerechten. Het gezelschap genoot dan ook van de vernieuwde gerechten. Maaike en Paul zullen per 1 juli 2019 als vierde generatie het bedrijf overnemen.

Dit jaar werden er voor het eerst meerdere lidbedrijven bezocht tijdens een bedrijfsbezoek. Op deze manier kregen ook kleinere lidbedrijven de kans om zich te presenteren. Wij kijken terug op een succesvolle bijeenkomst.